Logo Realitatea.md

Câte state ale lumii au interzis până în prezent Facebook-ul pe teritoriile lor? Cea mai recentă țară este Insulele Solomon

17 Noiembrie 2020, 09:46 // Tech

Guvernul din Insulele Solomon a decis să interzică temporar Facebook-ul din cauza utilizării abuzive şi în lipsa unei reglementări în ceea ce priveşte site-ul reţelei sociale. Această țară nu este primul stat, care a recurs la această limitare pentru cetățenii săi.

Ministrul comunicaţiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, spunând că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei. El a precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislaţiei care să „guverneze utilizarea internetului”. „Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează. Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online, relatează Agerpres.

Agovaka a asigurat că organizaţiile media vor putea în continuare să funcţioneze ca de obicei, cu excepţia pierderii accesului la platforma de social media. Majoritatea mass-media în acest stat insular din Pacific foloseşte Facebook şi prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite live discursuri la nivel naţional, potrivit STO.

Agovaka a spus că guvernul are încă nevoie „să afle cum poate să facă acest lucru” şi nu a specificat cât timp va fi valabilă interdicţia. „Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a considerat Agovaka.

În prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus de asemenea interdicţie asupra Facebook.

Citeste tot despre: facebook, interzicere, state
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile