Logo Realitatea.md

Căutările tinerei din Hîrbovăț, fără vreun rezultat. Au fost inițiate măsuri speciale de investigație

10 Iulie 2018, 13:17 // Societate

Căutările tinerei de 18 ani din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, dipărută de aproape două săptămâni, nu au niciun rezultat. Poliția a anunțat că au fost inițiate măsuri speciale de investigație întru identificarea tuturor circumstanțelor.

Captură: Publika.md

Măsurile speciale de investigație presupun monitorizarea conexiunilor electronice; documentarea cu ajutorul metodelor şi mijloacelor tehnice, precum şi localizarea sau urmărirea prin sistem de poziţionare globală (GPS); colectarea informaţiei de la furnizorii de servicii de comunicaţii electronice și o serie de alte mijloace.

Până la moment, oamenii legii au reușit să depisteze când și unde au fost făcute ultimele apeluri telefonice de pe mobilul fetei. Cercetările continuă.

Realitatea.md amintește că ieri - 9 iulie - peste 150 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printre care polițiști, pompieri și carabinieri, inclusiv 20 de persoane civile, au căutat în împrejurimile iazurilor, caselor părăsite, fântânilor publice și abandonate, pădurilor și livezilor din sat.

Preliminar, se presupunea că tânăra ar fi fugit de acasă, pentru că este unica fetiță din clasă care nu a susținut examenul la Bacalaureat și îi este rușine să se întoarcă. Mama a fost cea care a alertat poliția. Ea a găsit carnetul de note al fiicei sale, în care erau notele pe care le-a obținut la probe, fără să fie însoțit de vreun mesaj.

Poliția roagă persoanele, care dețin informații despre locul aflării fetei, să telefoneze imediat la numărul 112! În ziua când a dispărut, purta un maiou negru, o pereche de pantaloni scurți în culoare albastră și adidași roșii. Are o înălțime de 1.65 metri, păr negru lung și ochi căprui. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 0.0000%
USD USD 17.3920 0.0000%
RUB RUB 0.2515 0.0000%
RON RON 4.0272 0.0000%
UAH UAH 0.6518 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile