Logo Realitatea.md

Cavcaliuc ar putea fi viitorul șef al Poliției Naționale?

15 Noiembrie 2019, 14:03 // Societate

Odată cu schimbarea Guvernului, au apărut zvonuri că ar putea fi demiși și angajați alți oameni la funcții de conducere. Spre exemplu, se vehiculează că în locul lui Gheorghe Balan, cumătrul fostului ministru de Interne Andrei Năstase, din fruntea Poliției Naționale s-ar putea întoarce Gheorghe Cavcaliuc care a fost, pe timpul Guvernului Filip, adjunct al Poliției Naționale.

„De unde ați luat această informație? Or cineva vrea foarte tare să mă întorc. Acum, nimeni nu m-a chemat înapoi la Poliția Națională. Chiar dacă mi se va face o asemenea ofertă, m-aș gândi foarte bine. Funcția de șef al Poliției Naționale înseamnă responsabilitate și eu îmi amintesc că, atunci când mi-am dat demisia (n.r. odată cu venirea Guvernului Sandu), cineva (n.r. nu a dat nume) îmi plângea în guler să nu mă duc... Mă doare tot ce se întâmplă în țară, dar am certitudinea că domnul Voicu (n.r. Pavel Voicu - actualul ministru de Interne) va găsi o persoană potrivită, un manager care va fi respectat de întregul sistem”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc la emisiunea „Zi de Zi” la Publika TV.

Cât despre intenția sa, anunțată anterior, de a-și face un partid politic, acesta a ezitat să divulge mai multe detalii. A ținut doar să dea de înțeles că nu exclude această idee.

În aceeași emisiune, Gheorghe Cavcaliuc i-a adus o serie de acuzații lui Andrei Năstase. Potrivit lui, fostul ministru s-a lăudat cu niște acțiuni bazele căruia le-au pus alți oameni. El a mai spus că a fost rugat să rămână la Minister atunci, dar a decis să plece, pentru că „nu poate colabora cu o echipă de neprofesioniști”.

În prezent, este șeful Serviciului de pază în cadrul unei companii petroliere și ridică un salariu mai mare de 20 de ori decât cel pe care-l avea la MAI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile