Logo Realitatea.md

Cazul Agenției Informaționale de Stat Moldpres ia amploare. Șeful statului se implică (DOC)

20 Noiembrie 2019, 13:54 // Actualitate

După materialul publicat de Realitatea.md privind inițierea reorganizării și reformării Agenției Informaționale de Stat Moldpres, care prevede că mai mulți angajați ar urma să fie concediați, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție.

Colaj: realitatea.md

„Pe adresa șefului statului a parvenit o adresare colectivă a angajaților Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”. În mesaj se spune, printre altele, că la 13 noiembrie, cu o zi până a fi demis, Guvernul Maiei Sandu a lichidat unitățile de traducători ai Agenției „Moldpres”. În consecință, cetățenii Republicii Moldova și reprezentanții corpului diplomatic, acreditați în țara noastră, au fost lipsiți de dreptul de a obține informații în limbile rusă și engleză.

Prin aceeași decizie, a fost lichidat întreg serviciul foto al agenției, din care cauză a devenit imposibilă reflectarea în imagini a celor mai importante evenimente din țara noastră. Consider că decizia fostului Guvern al Maiei Sandu este o încălcare a Constituției și legislației Republicii Moldova din punct de vedere a nerespectării drepturilor cetățenilor și ale corpului diplomatic la obținerea informației oficiale despre evenimentele din țară în limbile rusă și engleză.

În legătură cu cele menționate, mă adresez primului-ministru, Ion Chicu, cu solicitarea de a revedea decizia fostului Guvern și de a asigura funcționalitatea Agenției „Moldpres”, se arată într-un mesaj al președintelui țării.

Amintim că, astăzi, redacția noastră a realizat un material privind cazul mai multor angajați ai Agenției Informaționale de Stat Moldpres, care au fost avizați în această săptămână de către conducerea instituției că ar urma să fie concediați, după ce Cancelaria de Stat a aprobat un proiect de reformare și reorganizare a Agenției, care prevede inclusiv reducerea numărului de lucrători de la 76 la 47. 

Citeste tot despre: mesaj, Moldpres, șeful statului
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile