Logo Realitatea.md

Cazul bărbatului găsit mort într-o fântână din Căușeni, acum doi ani: Cinci suspecți care l-ar fi ucis au fost reținuți!

03 Iulie 2020, 15:55 // Societate

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au fost reținuți cinci bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, bănuiți de omorul intenționat al unui bărbat de 33 de ani, în raionul Căușeni, în vara lui 2018.

Pe parcursul unei perioade de peste un an și jumătate, atât ofițerii de investigații, cât și cei de urmărire penală conduși de procurorii PCCOCS, au întreprins un volum impunător de acțiuni, în vederea restabilirii traseului parcurs de victimă și tuturor persoanelor implicate – atât în ceea ce privește comunicarea cu aceasta, cât și în omorul acesteia.

Prin urmare, a fost conturat un cerc redus de persoane. Așa cum pista de investigație susținută de probatoriu a dus inițial la trei persoane, iar ulterior la cinci, s-a și decis percheziționarea domiciliilor și reținerii celor cinci bănuiți de către angajații Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției (IGP) și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP. După reținerea lor, procurorii PCCOCS le-au înaintat învinuirea în comiterea acestui omor.

Fapta a fost comisă după ce învinuiții au consumat băuturi alcoolice cu victima, iar după un conflict spontan cu aceasta, i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele și cu un obiect dur. Ulterior, aceștia l-au transportat în extravilanul localității, mai exact într-o fântână de acumulare a deșeurilor, în care în trecut erau depozitate cadavrele păsărilor unei ferme din preajmă.

Învinuiții l-au incendiat pe bărbat.

Moartea bărbatului a survenit din cauza șocului traumatic și termic, cauzat de traumă vertebro-medulară închisă; trauma contuză a toracelui, a coastelor I-X; arsuri termice prin flacără pe cap, abdomen și membre, pe 80% din corp; precum și mai multe plăgi contuze în regiunea feței și capului.

Potrivit legii penale, omorul intenționat comis de mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia