Logo Realitatea.md

Cazul ”Braguța”: Procurorul care a decis să-l trimită la răcoare a fost eliberat din funcție

21 Decembrie 2017, 10:50 // Societate

Procurorul care a decis ca Andrei Braguța să fie plasat în izolator a fost eliberat din funcție, decizia fiind luată de Colegiul de Disciplină și Etică al procurorilor. Decizia a fost luată după ce procurorul Ivan Filimon, cel care s-a ocupat de cauza penală a lui Andrei Braguţa, a încălcat Codul de Procedură Penală. 

Foto simbol

Anterior Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat pe marginea cazului lui Ivan Filimon iar avocatul familiei Braguța declara că va insista pe tragerea la răspundere penală a procurorului dar și a ofițerului de poliţie din sectorul Ciocana, care a pornit urmărirea penală.  

Realitatea.md amintește că mai mulți angajați au fost suspendați din funcție pentru perioada anchetei „în scopul cercetării obiective și plenare a circumstanțelor cazului”, pornită după ce rudele bărbatului decedat au învinuit oamenii legii că l-ar fi bătut, în timp ce acesta se afla în arest preventiv.

Andrei Braguța a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului au ridicat mai multe suspiciuni, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală.

CITEȘTE ȘI: 

Medicii au prezentat rezultatele expertizei medico-legale în cazul „Braguța”

Anchetă de serviciu realizată de DIP pe marginea cazului decesului lui Andrei Braguța a fost finalizată

Momentul reținerii lui Andrei Brăguța, bărbatul decedat în Penitenciarul nr. 13: A provocat un scandal cu înjurături și violență (VIDEO)

Citeste tot despre: Andrei Braguța, Ivan Filimon, procuror
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5146 0.0000%
USD USD 17.4964 0.0000%
RUB RUB 0.2635 0.0000%
RON RON 4.1313 0.0000%
UAH UAH 0.6937 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile