Logo Realitatea.md

Cazul studenților străini implicați în circulația drogurilor: 30 de zile de arest pentru israelienii care au încercat să mituiască organele de drept

07 Noiembrie 2019, 17:25 // Societate

Cei doi studenți israelieni, reținuți în flagrant delict, săptămâna aceasta, în momentul în care intenționau să mituiască persoane cu funcții de răspundere din cadrul Biroului Migrație și Azil, dar și alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

colaj: realitatea.md

Măsura preventivă a fost aprobată de Judecătoria Chișinău la demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Cei doi studenți cu vârste de 23 și 24 de ani au fost reținuți în seara de luni, 4 noiembrie, în timp ce urmau să transmită investigatorului sub acoperire a 2-a tranșă a mijloacelor financiare. Unul dintre ei era bănuit de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, fiind cercetat în libertate.

Urmare a perchezițiilor corporale, asupra acestora au fost depistate și ridicate suma de 2.600 de euro, dar și alte obiecte care prezintă importanță pentru cauza penală. După ce au fost audiate, persoanele reținute și-au recunoscut parțial vinovăția și au consimțit să colaboreze cu oamenii legii.

Ambii studenți sunt învinuiți de corupere activă și trafic de influență, iar unul dacă vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă de la 6 la 12 ani și respectiv, de la 3 la 7 ani privațiune de libertate. Decizia instanței este cu drept de recurs, în termen de 3 zile.

Vedeți și:

Cazul studenților de la USMF: Doi israelieni au vrut să mituiască oameni ai legii pentru a se spăla de învinuiri (VIDEO)

Studenți la medicină, originari din Israel, reținuți pentru comercializare și consum de droguri. Reacția autorităților și USMF (VIDEO)

Imagini din momentul reținerilor! Unul dintre ei spune câți studenți străini aflați în Moldova consumă droguri (VIDEO)

USMF va înăspri regulile de admitere pentru străini. Ofițerii SIS au trecut pe la universitate, după recenta operațiune

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile