Logo Realitatea.md

Cazul tinerei care a avortat în WC-ul de la IMC, în vizorul poliției! A fost inițiată o cauză penală pentru neacordarea de ajutor medical

01 Februarie 2018, 16:01 // Societate

La Inspectoratul de Poliție al sectorului Botanica a fost pornită o cauză penală în privința cazului semnalat de tânăra din Anenii Noi, care susține că a fost nevoită să avorteze într-un WC de la Institutul Mamei și Copilului, potrivit avocatului Promo-LEX Dumitru Petru Sliusarenco. Informația a fost confirmată și de Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei. 

Cauza a fost intentată în baza articolului 162 din Codul Penal și anume neacordare de ajutor medical, fără motive întemeiate de persoane care în virtutea legii sau a regulilor speciale erau obligate să-l acorde.

În același timp, Dumitru Petru Sliusarenco susține că șeful secției Ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, care, potrivit anunțului făcut anterior de Ministerul Sănătății, a fost concediat, ar fi fost reangajat, doar că în prezent se află în concediu.

„Unele surse mă anunță că șeful secției Ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, care a fost concediat în urma investigației Ministerului Sănătății, a fost din nou angajat, iar la moment se află în concediu. Sper că sunt doar zvonuri...”, a scris avocatul pe rețelele de socializare.

Totuși, reprezentanții serviciului de presă al Institutul Mamei și Copilului infirmă faptul că fostul șef al secției Ginecologie ar fi fost angajat din nou: „Contractul de muncă în privința acestui angajat a fost întrerupt”, susține comunicatorul de la IMC.  

Amintim că, pe 9 ianuarie 2018 victima a depus o plângere la Procuratura Generală, iar avocații de la Promo-LEX îi vor acorda asistență juridică tinerei. 

Vezi și:

Cazul tinerei care a avortat în toaletă, prin prisma legislației în sănătate! 5 defecte ale sistemului, constatate de juriștii de la Promo-LEX

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile