Logo Realitatea.md

Ce a vorbit Blocul ACUM cu Dmitri Kozak

04 Iunie 2019, 08:15 // Politica

Pe 3 iunie, reprezentanții blocului ACUM Platforma DA și PAS s-au întâlnit cu trei oficiali internaționali care au vizitat Republica Moldova, printre care și vicepremierul rus Dmitri Kozak.

Blocul ACUM ar fi avut, totuși, o întrevedere cu vicepremierul rus Kozak

„În cadrul discuțiilor, oficialii şi-au arătat îngrijorarea faţă de evoluţia evenimentelor din Republica Moldova, subliniind, totodată, faptul că soluţiile politice se află în interiorul țării.

În dimineaţa zilei, reprezentanții blocului ACUM s-au întâlnit cu Johannes HAHN, Comisarul Uniunii Europene pentru Politica Vecinătății și Negocieri de Extindere. Oficialul european a fost informat despre soluțiile ACUM pentru depășirea blocajului politic din țară. Au fost reiterate necesitatea de a vota un  guvern care să răspundă nevoilor cetățenilor și care să înceapă imediat lupta cu corupția și cu sistemul oligarhic. De asemenea, componentele blocului au confirmat angajarea fermă pentru asigurarea viitorului european al Republicii Moldova.

Ulterior, liderii ACUM s-au întâlnit cu Brad FREDEN, Directorul Oficiului pentru Afaceri în Europa de Est al Departamentului de Stat SUA. Blocul ACUM a subliniat intenția de a colabora strâns cu SUA în patru domenii strategice: democrație și bună guvernare, inclusiv anticorupție; independență energetică; dezvoltare economică și financiară și cooperare în materie de securitate.

Și la întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri KOZAK, discuția s-a axat pe situația politică și pe necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului. Reprezentanții Blocului ACUM au subliniat încă o dată aspirațiile pro-europene ale DA și PAS, precum și importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Conflictul transnistrean, comerțul cu Rusia și blocajul politic, discutate de către Igor Dodon și Dmitri Kozak

Și-a lăudat șeful neformal pentru eforturi... Concluziile întrevederii PSRM cu Kozak

Vlad Plahotniuc, liderul democraților, s-a întâlnit azi cu trei oficiali

Citeste tot despre: Blocul ACUM, Dmitri Kozak, Rusia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile