Logo Realitatea.md

Ce au vrut de la Maia Sandu, aseară, ambasadorii SUA și UE la Chișinău

07 Noiembrie 2019, 07:45 // Politica

Întâlnirea din seara de miercuri, 6 noiembrie, de la Guvern cu ambasadorii SUA și UE la Chișinău - Dereck Hogan și Peter Michalko - a avut loc la solicitarea diplomaților străini, în urma deciziei Guvernului de a-și asuma în fața Parlamentului modificarea Legii Procuraturii, astfel încât prim-ministra să obțină dreptul de a înainta Consiliului Superior al Procurorilor candidații la funcția de procuror general. Despre asta a dezvăluit însuși Maia Sandu.

(VIDEO) Momentul când Ambasadorii SUA și UE ies din clădirea Guvernului, după vizita „fulger”

„Au aflat despre această inițiativă și au venit să se documenteze din prima sursă ce este cu această inițiativă. Eu le-a explicat, le-am dat toate detaliile și despre asta au fost discuțiile. A fost o întâlnire la solicitarea lor”, a spus prim-ministra la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebată dacă a discutat cu ambasadorii și despre riscul căderii Guvernului și necesitatea organizării unor alegeri anticipate, Maia Sandu a adăugat: „Ei sunt conștienți de toate riscurile. Evident că ei își doresc să continuăm, dar să continuăm în situația în care suntem siguri că putem să facem această reformă a justiției. Aceasta este condiția pentru asistența financiară pe care o primește R. Moldova de la partenerii externi. Noi suntem obligați să facem reforma justiției, dacă vrem să putem conta pe resurse externe să susținem bugetul și să putem susține programele sociale pe care și le dorește și Partidul Socialiștilor”.

Despre intenția lui Igor Dodon de a se întâlni mâine cu toți ambasadorii acreditați la Chișinău, oficială a spus că șeful statului este în drept să facă acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile