Logo Realitatea.md

Ce crede PDM despre declarațiile simbolice de unire semnate în mai multe localități: „Pentru unii este unica șansă de a se promova” (VIDEO)

06 Februarie 2018, 13:23 // Politica

După ce tot mai multe consilii locale din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de unire cu România, Partidul Democrat și-a expus poziția. Partidul de la guvernare susține că nu este dispus să se implice în campaniile de promovare a anumitor partide, însă consideră că fără astfel de acțiuni unul dintre partide ar dispărea în scurt timp. Declarațiile au fost făcute de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, în cadrul primului briefing de presă din acest an.

„Anul 2018 este un an electoral și declarații de acest gen. A pornit un val al declarațiilor unirii. Cred că declarații de acest gen vor mai apărea. Situația e că pot apărea și declarații semnate de unele localități cu alte state, decât doar cu România. În contextul dat, poziția Partidului Democrat este că nu încearcă să lupte cu partidele de extremă ca să se expună asupra poziției unuia sau altuia și să intrăm în acest joc”, a menționat purătorul de cuvânt al PDM.

Acesta a menționat că partidul de guvernare nu dorește să se implice în campaniile promovate de alte partide.

„Vrem să continuăm promovarea acelui act de guvernare despre care am vorbit, și anume anul 2018 va fi unul hotărâtor. Vom demonstra că un partid care se află la guvernare este în stare în anul electoral să pună în aplicare anumite politici și să nu răspundă la campanii promovate de anumite partide”, a subliniat Gamurari.

Reprezentantului PD a presupus că Partidul Liberal organizează astfel de acțiuni pentru a se menține pe arena politică.  

„Probabil că dacă nu ar exista asemenea evenimente, atunci unul dintre partide pur și simplu ar dispărea, fiindcă este unica șansă de a se promova”, a conchis el.

Realitatea.md amintește că declarații simbolice de unire cu România au fost semnate și în localități precum Nișcani, Gotești, Opaci, comuna Parcova, Feşteliţa, Bardar, Ruseştii Noi, Ulmu, Puhoi, Văsieni.

Totodată, președintele Igor Dodon a condamnat acțiunile primarilor locali, care pe parcursul lunii ianuarie curent au semnat formal unirea cu România, în contextul Centenarului Uniri, marcat în acest an.

PL condamnă declarația lui Dodon de a trage la răspundere primarii locali ce au semnat formal Unirea: „Vom asigura asistența juridică tuturor...” (VIDEO)

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile