Logo Realitatea.md

Ce-l leagă pe Chirinciuc de România? Chirtoacă comentează informația potrivit căreia primul ar fi fugit din țară

22 Mai 2019, 07:17 // Societate

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, nu a afirmat și nici infirmat cu exactitate dacă liberalul Iurie Chirinciuc într-adevăr ar fi fugit din Republica Moldova, după ce a fost pronunțată sentința de condamnare în privința sa la Curtea de Apel Chișinău. Acesta însă a dezvăluit că pe ultimul îl leagă anumite lucruri de România.

Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență și abuz de serviciu

„Dumnealui (n.r. Iurie Chirinciuc) are apartament la Iași din 1994. El locuiește acolo și a locuit toți anii aceștia – ultimii vreo 20 de ani. Are locuință și aici, uneori se găsea și la Chișinău, dar cel mai mult s-a găsit la Iași, acolo fiindu-i familia, copiii, grădinița, școala și așa mai departe”, a declarat Dorin Chirtoacă la o conferință de presă.

Tot el a spus că imaginile prezentante în 2017, în care Iurie Chirinciuc este surprins în timp ce primește un pachet de bani pentru pregătirea unor lucrări pentru drumuri, ar fi fost trucate: „Aceste imagini nu au figurat ca probe în dosar. În 2017, a avut loc un atac asupra PL, mai întâi prin arestarea lui Iurie Chirinciuc (n.r. pe atunci ministrul Transporturilor), urmată de arestarea sa (n.r. pe atunci primar general) și altele”.

(VIDEO) Noi detalii despre „dosarul MTID”! Ministrul Chirinciuc trebuia să primească „OTKAT” de 5%, iar șeful ASD - 1%

CNA s-a infiltrat în biroul ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc și a înregistrat ”înțelegerile” cu agenții economici. Limbaj necenzurat (VIDEO)

Potrivit liderului liberalilor, PSRM și PDM ar fi pus la cale acest atac. Conducerea celor două partide deocamdată nu a reacționat la acuzațiile aduse.

CITEȘTE ȘI:

Chirinciuc ar fi fugit din țară? Nici fostul ministru, nici avocatul acestuia nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței

Citeste tot despre: Dorin Chirtoacă, Iurie Chirinciuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5320 -0.3551%
USD USD 17.6849 -0.3814%
RUB RUB 0.2748 -0.7584%
RON RON 4.1243 -0.3889%
UAH UAH 0.7173 0.0279%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile