Logo Realitatea.md

Ce se mai aude despre taxarea electronică în transportul public din Chișinău! La ce etapă se află proiectul

02 Martie 2018, 14:50 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Sistemul de taxare electronică în transportul public din Chișinău va fi introdus anul acesta, dar nu se știe deocamdată, dacă se va reuși trecerea la e-ticketing din luna septembrie 2018, spun autoritățile municipale.

Foto simbol

La două luni după ce a fost aprobat de membrii Consiliului Municipal Chișinău, proiectului de introducere a sistemului de taxare electronică în transportul public din capitală se află acum la Centrul de Guvernare Electronică pentru expertizare, spune directorul interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații Chișinău, Vitalie Butucel.

„Proiectul a fost transmis Guvernului pentru expertiza tehnică. Din ultimele informații pe care le cunosc, în curând expertiza va fi finalizată”, spune șeful interimar al Direcției transport.

După ce va fi gata expertiza Centrului de Guvernare Electronică, va fi elaborat și înaintat un nou proiect de decizie către Consiliul Municipal Chișinău, care va include modificări la Caietul de sarcini, în funcție de recomandările specialiștilor de la e-Guvernare. Ulterior, potrivit lui Vitalie Butucel, vor demara toate procedurile legale cu privire la implementarea nemijlocită a proiectului.

„Noi ne-am propus să reușim până pe 1 septembrie, dar posibil să fie cu un pic de întârziere. Din punctul meu de vedere, mai bine mai întârizem un pic, dar să fim siguri că proiectul este expertizat corect și au fost petrecute toate procedurile legale”, a declarat șeful interimar al Direcției trasport. 

Amintim că, proiectul privind introducerea sistemului de taxare electronică în transportul public din Chișinău a fost aprobat în Consiliul Municipal Chișinău pe 22 decembrie 2017

Anterior, s-a discutat și posibilitatea de a putea achita călătoriile în transportul public prin intermediul unei aplicații de pe smartphone.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile