Logo Realitatea.md

Ce se va întâmpla dacă Republica Moldova nu va mai colabora cu FMI sau Banca Mondială?

28 Noiembrie 2019, 16:49 // Economie

Anterior, în cadrul unui interviu, premierul Chicu a declarat că „interesele țării, cetățenilor și businessului vor prevala chiar și asupra unei potențiale stopări a colaborării cu FMI”. Întrebată de jurnaliști, ce riscuri ar putea aduce această stopare, Anna Akhakatsi, șefa Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, a menționat că reformele pe care merge Banca sau Fondul Monetar Internațional sunt de fapt reformele țării care vor oferi beneficii moldovenilor.

Anna Akhalkatsi s-a întrebat care ar fi interesele oamenilor (referindu-se la declarația lui Chicu), întrucât Banca Mondială este prezentă în Republica Moldova pentru a oferi beneficii oamenilor din Moldova.

„Pentru dezvoltarea comunității noi mergem pe aceste reforme. Putem oferi finanțare bugetară, atunci când ne aliniem cu autoritățile în ceea ce privește ceea ce putem face pentru populație. Acest tip de discuții îl avem cu autoritățe ca să ajungem la un acord. Ce este necesar pentru a asigura îmbunătățirea vieții oamenilor? Nu sunt reformele FMI, nu sunt reformele Băncii Mondiale. Sunt reformele țării. Țara are nevoie de reforme”, a declarat șefa oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova.

VEZI ȘI:

Chicu despre relațiile cu FMI: „Nu acceptăm nici morcov, nici bici, nici bombonică”. Cum vede premierul noile negocieri

Citeste tot despre: Banca Mondiala, FMI
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile