Logo Realitatea.md

Ce spune democratul Vladimir Cebotari despre citația trimisă de procurori lui Vlad Plahotniuc prin intermediul presei (VIDEO)

08 Octombrie 2019, 12:19 // Actualitate

Deputatul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari, consideră că procurorii ar fi putut să interacționeze cu fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc, prin intermediul telefonului sau a paștei electronice, pentru ai trimite citația de prezentare la audieri la Procuratura Anticorupție. Declarațiile au fost făcute de Cebotari în cadrul unui briefing de presă, la Parlament.

„Atunci când apar întrebări sau sunt anumite momente care urmează a fi clarificate suntem la dispoziția oricărei instituții. Mai bine să avem discuții și să facem clarificări, decât să lăsăm în sfera publicului o sumedenie de speculații”, a spus Cebotari.

Totodată, deputatul democrat a menționat că nu cunoaște cum au încercat procurorii anticorupție au încercat să ia legătura cu Plahotniuc, însă o puteau face foarte simplu prin telefon sau email.

„Așa cum fac unii, îi încurajez pe procurori să apeleze și la alte mijloace tehnice moderne. Ele se numesc telefon mobil și email și sunt sigur că o să aibă și răspunsuri, dacă au intenții adevărate”, a mai spus Vladimir Cebotari.   

Amintim că, astăzi, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au emis o citație către Vlad Plahotniuc pentru a se prezenta la audieri pe cauza săvârșirii infracțiunii de spălare de bani, în proporții deosebit de mari, unde ex-liderul democraților are statut de bănuit.

Anunțul a fost făcut prin intermediul presei, pentru că, după cum afirmă Procuratura Anticorupței, nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile