Logo Realitatea.md

Ce spune procurorul general interimar despre cauza penală privind implicarea „familiei Greceanîi în frauda bancară”

17 Octombrie 2019, 13:14 // Actualitate

Cauza penală privind implicarea familiei actualului președinte al Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și a soțului acesteia în frauda bancare, despre care a vorbit astăzi, în cadrul unui briefing de presă, deputata Marina Tauber, a fost pornită „pe faptă”, nu pe persoană. Concretizarea a fost făcută de către procurorul general interimar Dumitru Robu, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor de astăzi.

„Nu este intentată cauza penală în privința persoanei, dar este „in rem”, pe faptă. Acolo se vorbește despre nerambursarea creditelor de către mai multe firme, inclusiv persoana juridică la care face rerferință „politicul””, a spus Dumitru Robu cu referire la „declarația politică” a Marinei Tauber.

Potrivit lui, în răspunsul Procuraturii Anticorupție, la care a făcut trimitere Marina Tauber, este menționat că „referitor la nerambursarea creditelor, este intentată o cauză penală încă din 2017”.

Întrebat ce statut are Alexei Greceanîi, soțul președintelui Parlamentului, procurorul general interimar a făcut trimitere la „secretul anchetei”, spunând că „pentru a nu periclita ancheta, n-o să facem careva divulgări pe prezenta cauză penală”.

Amintim că deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a declarat azi că familia președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost implicată în frauda de la Banca de Economii (BEM), iar Procuratura Anticorupție a confirmat că pe numele lui Alexei Greceanîi – soțul președintei Parlamentului a fost deschis dosar penal.

„Pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz este pornită demult o cauză penală. Atenție: faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului spicher al parlamentului este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut", a declarat Tauber.

Vedeți și: Tauber a primit o confirmare de la Procuratura Anticorupție, precum că familia Greceanîi a fost implicată în frauda bancară (DOC/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile