Logo Realitatea.md

Ce trebuie să facă moldovenii de peste hotare, dacă vor să revină acasă în perioada Stării de Urgență

27 Martie 2020, 19:24 // Actualitate

Cetățenii moldoveni aflați peste hotare și care vor să revină în Patrie pe perioada stării de urgență se vor putea întregistra online, începând cu ziua de 28 martie, pe paginile web și cele de Facebook ale misiunilor diplomatice și consulare (click AICI), anunțându-și intenția de zbor. Astfel, destinațiile prioritare ale curselor aeriene vor fi propuse spre aprobare Comisiei pentru Situații Excepționale, care în perioada stării de urgență autorizează cursele charter.

Foto simbol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre organizarea curselor charter excepționale în vederea repatrierii cetățenilor moldoveni aflați în dificultate peste hotarele țării.

În conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 26 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter. În acest scop, misiunile diplomatice și consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale. Informații actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova și pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea în Chișinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile