Logo Realitatea.md

Ce va face Platforma DA, după decizia CCM, indiferent care va fi aceasta, cu privire la decretul Maiei Sandu

23 Februarie 2021, 04:20 // Politica

Platforma Demnitate și Adevăr va respecta și se va conforma deciziei de astăzi a Curții Constituționale (CCM), indiferent care va fi aceasta, cu privire la sesizarea depusă de către PSRM, prin care a contestat decretul semnat de Maia Sandu a înaintării repetate a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră. Declarația a fost făcută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8.

Liderul Platformei DA susține că decizia de mâine a CCM ar fi predictibilă, deoarece Înalta Curte are emise deja hotărâri la acest subiect. „Ca și orice cetățean al Republicii Moldova sper că Înalta Curte va lua o decizie corectă, strict bazată pe Constituție și pe jurisprudența CCM de până acum. Din punctul meu de vedere este o hotărâre predictibilă, având în vedere jurisprudența și dispozițiile Curții din 6 august 2020 și chiar decizia emisă în 2015”, a spus Năstase.

Totodată, Andrei Năstase afirmă că, indiferent de ce decizie va pronunța CCM, Platforma da se va supune acesteia și o va accepta căci „unde-i lege nu-i tocmeală”.

„Indiferent de verdictul pe care-l va da Curtea, cel predictibil sau mai puțin predictibil, ca și politician, ca și lider al unui partid politic, împreună cu membrii și colegii mei vom respecta acel verdict. Un verdict care nu se contestă în altă instanță. Da, el poate fi discutat, analizat, contestat la modul public, dar noi ca și partid vom respecta decizia Curții Constituționale”, a mai afirmat Andrei Năstase.

Amintim că, astăzi, la ora 10:00, Curtea Constituțională va examina sesizarea PSRM privind legalitatea decretului emis de către Maia Sandu, cu înaintarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, deși deja se formase o majoritate parlamentară în Legislativ și înaintase o candidatură la funcția de șef al Executivului – Mariana Durleșteanu.

Citește și:
ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile