Logo Realitatea.md

Ceartă, atac la persoană, șuierături și cuvinte ofensatoare în Parlament. Cum s-au manifestat astăzi deputații (VIDEO)

27 Februarie 2020, 17:56 // Politica

Deputații au dat dovadă astăzi de lipsă de educație și „cei șapte ani de acasă” în cadrul ședinței Parlamentului. Aceștia „au uitat” că se află în plenul Legislativului și și-au permis lucruri și acțiuni inadmisibile statutului și funcției de ales al poporului.

Embed:

Deputații s-au certat, și-au dat lecții unii altora, s-au numit cu cuvinte urâte, și-au adus învinuiri reciproce, au strigat și chiar unii și-au permis să șuiere, de parcă s-ar fi aflat în codru.

Toate aceste lucruri au fost admise de către președinta Parlamentului, care are în atribuție de a modera ședințele Parlamentului și inclusiv să-I sancționeze pe cei care perturbează liniștea în timpul ședinței.

Zinaida Greceanîi nu a făcut acest lucru, însă s-a limitat doar la niște preîntâmpinări, avertizări și rugăminte, însă nu a pus în aplicație prevederile regulamentului Parlamentului, de sancționare a scandalagiștilor.

Totuși spre finalul ședinței, care a fost cel mai „aprins”, Greceanîi a încercat să dea un avertisment vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, care insista să i se acorde dreptul la replică așa cum prevede regulamentul, după ce deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc, l-a vizat și a făcut o trimitere personală la adresa sa.

Președinta Legislativului nu a dorit să-i dea dreptul la replică, prin deconectarea microfonului.

O altă situație a fost atunci când, deputatul PDM, Dumitru Diacov a propus excluderea ex-democratului Sergiu Sîrbu din Biroul permanent al Parlamentului, pentru că nu se mai regăsește în formațiunea PDM. Acest lucru a stârnit în plenul Parlamentului mare zarvă, declarații și atacuri atât la persoană cât și la formațiune.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile