Logo Realitatea.md

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

20 Iunie 2018, 11:33 // Politica

Candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile legale noi din Chișinău, Ion Ceban, califică decizia de ieri a instanței de judecată, prin care nu se validează mandatul primarului ales Andrei Năstase, drept una ilegală. Acesta susține că prin contestațiile depuse nu s-a cerut excluderea candidatului sau anularea rezultatelor alegerilor, ci doar constatarea anumitor încălcări. 

Foto simbol

Ceban spune că decizia instanței este una care-l defavorizează și pe el: „Așteptăm motivarea pentru că am văzut tot felul de declarații. Poziția noastră este următoarea: chiar dacă au fost unele încălcări, acestea urmau a fi doar constatate. Ce ține anularea rezultatelor alegerilor, din asta reiese că nici eu nu am avut dreptul să particip, deși eu nu am avut nicio încălcare. Cerem de a se anula în întregime această hotărâre”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.  

Mai mult, Ceban declară că, în opinia lui, unul dintre principalii beneficiari ai deciziei magistraților este Andrei Năstase: „El acum se victimizează, dar oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie. Cel mai mult, în urma deciziei instanței, are de pierdut PSRM, pentru că guvernarea, PDM nemijlocit, a utilizat acest lucru. Se păstrează status quo al guvernării asupra primăriei”, a spus socialistul.

Fostul candidat la alegerile locale noi din capitală susține că așteaptă decizia motivată a instanței și că juriștii PSRM o vor contesta chiar azi la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, magistrații de la Judecătoria sectorului Centru au decis ieri că legalitatea rezultatelor alegerilor locale noi din capitală nu a fost confirmată, astfel, mandatul primarului ales Andrei Năstase nu a fost validat. 

Andrei Năstase consideră, de asemenea, că decizia este una ilegală. Acesta a spus că o va ataca la Curtea de Apel și că va organiza proteste în masă. 

Năstase a câștigat alegerile locale noi din Chișinău în fața lui Ceban cu un rezultat de 52%. 

Vezi și:

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

14 ian, 12:10 //

Foto: publika.md Surpriză! Cum un deputat socialist a modificat radical inițiativa de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, înainte de a fi votată în Parlament

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”