Logo Realitatea.md

Ceban în discuții cu mediul de afaceri din Capitală: Nu vor exista preferințe, vor fi condiții egale pentru toți

01 Decembrie 2019, 14:05 // Societate

Primarul Capitalei, Ion Ceban a avut o întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Chișinău, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă aceștia.

Ceban susține că, o astfel de întrevedere, până în prezent nu a fost organizată de către Primărie, fapt ce a creat o mulțime de probleme, care rămân nesoluționate de pe an ce trece.

„Am aflat că, pentru prima dată, au fost invitați de către administrația municipiului Chișinău și pentru prima dată, au abordat problemele care sunt comune și necesită a fi soluționate. Am avut o întrevedere foarte bună și productivă, discuții pe diverse domenii economice de dezvoltare a businessului în Capitală, dar și dezvoltarea infrastructurii orașului, prin parteneriat. Suntem gata să ascultăm orice idee, iar cele mai bune să le implementăm împreună. Oamenii mi-au spus că până acum nu au avut încredere în autoritățile municipale, mi-au spus că, nu erau create condiții clare și egale pentru toți”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Potrivit primarului, Primăria și autoritățile municipale nu vor mai da preferință anumitor agenți economici, care până în prezent erau privelegiați. „Am dat asigurări că, de acum încolo, lucrurile vor fi realizate doar în cadrul legal și nu vor exista preferințe. Poate pentru unii va fi dificil la început, dar știu că putem mișca această barcă împreună. La fel, suntem gata ca în colaborare cu Guvernul, Parlamentul și Președinția, să dezvoltăm acest sector, care este unul important. Tot în cadrul întrevederii, reprezentanții mediului de afaceri au decalarat că sunt gata să ne ajute, astfel, au venit cu mai multe propuneri de realizare a proiectelor pentru oraș. Mi-au comunicat că au avut mereu această dorință, doar că nimeni nu le-a oferit această deschidere. Noi suntem gata pentru a colabora, astfel, am stabilit, să avem asemenea întâlniri și pe viitor, pentru a avea un dialog larg și a comunica cele realizate”, se mai arată în postarea lui Ceban de pe Facebook..

 

 

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile