Logo Realitatea.md

Ceban reacționează la acuzațiile PL și USB: Contracandidații mei în loc să vorbească despre program inventează subiecte

07 Octombrie 2019, 15:56 // Politica

Candidatul socialiștilor la șefia Primăriei Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție la acuzațiile aduse astăzi în adresa sa, de către Partidul Liberal și Uniunea Salvați Basarabia (USB), unde l-au învinuit de utilizare de fonduri din străinătate în campania electorală și nedeclararea în raportul financiar depus la CEC a tuturor sumelor de bani cheltuite, astfel solicitând excluderea acestuia din cursa electorală.

La rândul său, Ceban dă asigurări că face o campanie corectă și toate cheltuielile pentru promovare sunt transparente. „Am ales să pun accentul pe panourile publicitare ca un instrument. Eu am ales această formă de publicitate, alții au ales altă formă în detrimentul materialelor de publicitate care ar putea să apară la posturile de televiziune, pentru că acolo publicitatea este mult mai scumpă. Procedura de raportare la CEC se face în etape. Aceste chestiuni sunt achitate în rate. Nu e vorba de o lună, o lună și jumătate cât durează campania”, a argumentat Ceban, scrie tv8.

De asemenea, socialistul îi acuză pe contracandidații săi că se ocupă de chestii neimportante în loc să vină cu soluții concrete la problemele chișinăuienilor. „Contracandidații mei în loc să vorbească despre program și soluții pentru chișinăuieni, inventează subiecte care să le dea valoare adăugată pentru comunicarea publică. Eu sunt corect, deschis și transparent”, a adăugat Ion Ceban.

Amintim că, astăzi, atât Partidul Liberal cât și USB au depus o sesizare la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău în care afirmă că Ion Ceban ar cheltui mult mai mulți bani pentru instalarea panourilor publicitare în campania electorală, decât a raportat la CEC. PL va sesiza și Procuratura în legătură cu finanțarea PSRM-ului și va solicita în instanță excluderea din cursa electorală a candidatului Ion Ceban.

Citeste tot despre: acuzații, Ceban, PL, reacție, USB
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile