Logo Realitatea.md

Cebotari, din numele Pro Moldova: „Suntem convinși că Maia Sandu va scoate țara din izolarea internațională în care a băgat-o Igor Dodon”

27 Octombrie 2020, 14:39 // Politica

Deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari a plasat o postare pe contul său de Facebook prin care înseamnă susținătorii formațiunii să voteze pentru candidata PAS, Maia Sandu, la alegerile prezidențiale. Din declarațiile publicate deducem că asta ar fi opinia partidului. „Ieri am petrecut consultații cu colegii din Organizația Municipiului Chișinău a Partidului Pro Moldova. Decizia noastră unanimă este să mobilizăm masiv membrii noștri, simpatizanții noștri și să îndemnăm toți cetățenii să o votăm la funcția de Președinte al Republicii Moldova pe MAIA SANDU”, a anunțat Vladimir Cebotari.

„Suntem convinși că MAIA SANDU va scoate țara din izolarea internațională în care a băgat-o Igor Dodon. Suntem convinși că MAIA SANDU nu va numi în funcții în justiție persoane compromise și corupte”, a mai scris deputatul Vladimir Cebotari în postarea sa.

Nu se cunoaște exact, dar s-a simțit o aluzie la opiniile exprimate de fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, în Guvernul condus de Maia Sandu, despre faptul că legătura dintre Serviciul rus de Informații Externe și candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, de altfel principalul contracandidat al candidatei PAS, duc la o și mai profundă izolare internațională a RM și aprofundează coma în care se află politica externă a țării.

Amintim că, anterior, cinci deputați Pro Moldova - Corneliu Padnevici, Gheorghe Brașovschi, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc și Ruxanda Glavan - și-au exprimat susținerea pentru candidata ȘOR, Violeta Ivanov. Mai târziu, ultimii trei și Eleonora Graur au părăsit formațiunea și au anunțat că își vor continua activitatea în Parlament cu statut de deputat neafiliat.

CITEȘTE ȘI:

Declarația lui Andrian Candu, după ce trei deputați au părăsit Pro Moldova: „S-ar putea să mai pierdem colegi”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile