Logo Realitatea.md

CEC a examinat implicarea șefului statului în campania electorală a socialiștilor. S-a aplicat sancțiune!

08 Februarie 2019, 20:25 // Alegeri

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) a examinat contestațiile Partidului Liberal (PL) și ale Partidului ȘOR privind implicarea șefului statului, Igor Dodon, în campania electorală a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Într-un final, la ședința de azi, a fost emisă o sancțiune sub formă de avertisment atât pentru președinte, cât și pentru socialiști.

Liberalii s-au arătat nemulțumiți că cererea lor a fost examinată împreună cu cea a Partidului ȘOR, precizând că sancțiunea CEC ar fi prea blândă.

„Așadar, încălcarea legii a fost constatată, însă CEC a examinat sesizarea PL prin comasare cu o sesizare depusă de Partidul ȘOR, lucru cu care nu suntem de acord. În același timp, nu suntem de acord cu sancțiunea aplicată PSRM-ului pe care o considerăm prea blândă și pe care o vom contesta în instanță, unde vor cere excluderea PSRM din cursă”, este comunicatul PL.

Totodată, PSRM a publicat o declarație de presă: „Orice încercare de a scoate din alegeri cel mai mare și mai popular partid din țară va submina credibilitatea viitoarelor alegeri și le va face nelegitime. PSRM solicită tuturor susținătorilor săi și tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care nu sunt indiferenți față de soarta țării, să fie pregătiți pentru proteste pe o perioadă nedeterminată.

PSRM apelează la toți partenerii externi ai Republicii Moldova, precum și la structurile internaționale care monitorizează alegerile, pentru a asigura integritatea procesului electoral. PSRM își declară respectarea strictă a legislației Republicii Moldova și a normelor democratice de drept”.

Ședința extraordinară a CEC din 8 februarie 2019 poate fi urmărită aici.

CITEȘTE ȘI:

Sesizarea Partidului „ȘOR” prin care acuză PSRM de încălcarea normelor privind finanțarea în campanie și implicarea factorilor externi (DOC)

PL a depus o contestație împotriva PSRM la CEC

Citeste tot despre: CEC, contestaţii, Igor Dodon, Partidul Șor, PL
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile