Logo Realitatea.md

CEC a inițiat procedura de validare a mandatului lui Radu Rebeja la funcția de deputat

13 Decembrie 2019, 14:00 // Politica

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a inițiat procedura de validare a mandatului lui Radu Rebeja, care este următorul candidat supleant pe lista Partidului Democrat. Acesta îi va lua locul deputatului Constantin Botnari, alias „Barsetka”, care și-a depus mandatul săptămâna trecută.

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale urmează a fi transmisă Curții Constituționale pentru validare.

Radu Rebeja este fotbalist de profesie însă s-a retras din activitatea fotbalistică în 2008, iar la scurt timp, în 2009, a devenit vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). În politică a ajuns în anul 2015, atunci când a fost numit consilier de stat în echipa ex-premierului Chiril Gaburici, pe probleme de tineret și sport.

A plecat din funcție după demisia lui Gaburici, dar a revenit în ianuarie 2018, când a fost numit în funcția de secretar de stat pe domeniul tineret și sport în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, minister condus de către democrata Monica Babuc.

Tot săptămâna trecută și Alexandru Botnari ales din partea Partidului Democrat a renunțat la mandatul de deputat, alegând funcția de primar al orașului Hâncești, ales ca urmare a alegerilor generale locale din 20 octombrie curent. Acesta însă a ajuns deputat din partea circumscripției electorale uninominale numărul 38, iar astfel în această circumscripție ar urma să aibă loc alegeri parlamentare noi.

Deocamdată însă, CEC nu a luat nicio decizie în acest sens.

Tot astăzi, au fost atribuite 36 mandate de consilier local din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și localități din 15 raioane.

Vedeți și: 

Deputatul Constantin Botnari, alias „Costea Borsetka”, și-a depus mandatul

Constantin Botnari și-a dat demisia! El este cel care i-ar putea lua locul..., în Parlament, nu în ierarhia apropiaților lui Plahotniuc

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile