Logo Realitatea.md

CEC a reacționat la acuzațiile privind presupusa tentativă de fraudare a alegerilor din Chișinău (DOC)

16 Octombrie 2019, 15:03 // Actualitate

Comisia Electorală Centrală dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale la care s-a referit, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, doi membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECE), care au sesizat și Procuratura Generală.

Potrivit CEC, sesizarea la care s-a făcut referire în cadrul acestei conferințe de presă a fost examinată atât de Comisie, cât și de către Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău. Astfel, ca rezultat a unor investigații interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chișinău nr.62 din 24 septembrie curent, cu privire la componența nominală a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare corespunde cu decizia Consiliului Municipal Chișinău, în partea ce ține de desemnarea membrilor Birourilor electorale corespunzătoare.

La fel, s-a stabilit că lista membrilor Birourilor electorale ale secțiilor de votare, care își exercită real atribuțiile corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău.

Totodată, CEC recunoaște că listele persoanelor aprobate de către CECEC din componența Birourilor electorale ale secțiilor de votare din Chișinău, nu corespund cu listele persoanelor publicate pe site-ul Comisiei. „Eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greșeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chișinău”, se arată într-un comunicat al CEC.

De asemenea, CEC subliniază că doamna Victoria Spînu cunoaște despre concluzia anchetei interne, a participat împreună cu funcționarii CEC la investigarea și verificarea veridicității informației invocate în sesizare, precum și a votat Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău, prin care s-a atestat eroarea tehnică admisă și nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral.

DOC: CEC

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile