Logo Realitatea.md

CEC a refuzat să examineze sancționarea lui Igor Dodon, pe subiectul ziarului electoral tipărit la Universul

14 Noiembrie 2020, 16:30 // Politica

Astăzi, CEC urma să se întrunească în ședință la ora 14:00 pentru a examina sesizarea depusă de Olesea Stamate cu privire la ziarele lui Igor Dodon tipărite ilegal în tipografia „Universul”. Ședința a fost amânată cu puțin timp înainte de ora începerii. Comisia Electoral Centrală argumentează acest lucru prin faptul că Olesea Stamate „nu a înlăturat neajunsuri de formă și conținut aferente unei contestații”.

foto: facebook.com

Pe de altă parte, Olesea Stamate susține că membrii CEC i-au solicitat să redacteze sesizarea sub forma unei contestații, ceea ce nu ar fi corect.

Despre necesitatea modificărilor impuse de CEC, Stamate ar fi aflat cu câteva clipe înainte de ședința de ieri a Comisiei, dintr-o scrisoare expediată la adresa ei.

„Am obiectat, scoaterea acestui subiect de pe agenda ședinței, pentru că nu am fost de acord cu faptul că acel document trebuie redactat sub formă de contestație, deoarece este o sesizare. Atunci când depui o sesizare, soliciți implicarea organului electoral în investigarea, constatarea faptelor pe care le evoci în sesizare, iar atunci când depui o contestație sarcina probatoriului îi revine celui care depune contestația”, a explicat Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook.

Ex-ministra Justiției urma să remedieze acele deficiențe invocate de CEC până astăzi, la ora 12:00.

„Noi nu am depus o contestație deoarece considerăm în continuare că este o sesizare”, a argumentat Stamate.

Totodată, aceasta afirmă că în trecut CEC-ul a analizat astfel de sesizări, fiind recepționate, iar în baza lor s-au luat decizii. „Ceea ce face acum este o sfidare a bunului simț și o bătaie de joc față de alegători”, a conchis Stamate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile