Logo Realitatea.md

CEC a respins sesizarea lui Codreanu. Acesta nu va mai putea fi înregistrat în cursa electorală (VIDEO/DOC)

30 Septembrie 2019, 18:05 // Stiri

Cererea depusă de către Ruslan Codreanu la Comisia Electorală Centrală (CEC) privind anularea deciziei Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECEC), prin care nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Capitalei, a fost respinsă astăzi de către membrii Comisiei. Pentru această decizie au votat șapte membri ai CEC, în timp ce doi s-au abținut.

Amintim că, fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, nu a fost înregistrat de către Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECEC) în calitate de candidat independent la funcția de primar al Capitalei, în cadrul alegerilor locale general din 20 octombrie curent, din cauza nerespectării normelor legale în timpul colectării semnăturilor pentru a putea fi înregistrat în cursa electorală.

Potrivit CECEC, din cele 10 544 de semnături colectate de către echipa lui Codreanu, o bună parte din ele nu au fost validate, fiind declarate nule de către CECEC. De asemenea, unele semnături au fost completate de către una și aceeași persoană, fapt ce contravine regulamentului.

Prin urmare, 1 200 de semnături au fost declarate nevalide, după ce au fost verificate de către reprezentanții CECEC în Registrul de Stat al Alegătorului, iar alte 800, potrivit membrilor CECEC au fost completate de una și aceeași persoană, lucru inadmisibil, conform Regulamentului.

De menționat că, grupul de inițiativă a colectat în total 10 544 de semnături de la chișinăuieni în susținerea lui Ruslan Codreanu. După invalidarea a 1 200 de semnături au rămas 9 345. Pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului, un candidat independent are nevoie de 10 mii de semnături valideate de către CECE.

Tot astăzi, Codreanu a anunțat că, a trimis scrisoare către Ambasade și instituțiile străine, pe acest caz și urmează să aibă și câteva întrevederi cu reprezentanții instituțiilor străine acreditate la Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Cum comentează Codreanu decizia de a nu fi înregistrat în cursa electorală și ce are de gând să facă mai departe (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile