Logo Realitatea.md

CEC atenționează! Până când se poate de efectuat modificări în lista de candidați la funcția de consilieri

18 Septembrie 2019, 16:56 // Alegeri

Comisia Electorală Centrală atrage atenția că, până pe 19 septembrie, inclusiv, concurenții electorali înregistregistrați pot solicita modificarea listei de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local, înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat, schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată

De asemenea, candidatul poate completa lista de candidați în limitele prevăzute de legislația electorală, precum și retragerea candidatului pentru funcția de primar/ listei de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local. În caz că, un candidat se retrage din cursă, tot cu lista de consilieri, Consiliile electorale de circumscripție respective vor adopta o hotărâre privind retragerea din campania electorală a concurentului electoral.

Totodată, nu mai târziu decât cu 7 zile înainte de ziua alegerilor, concurentul electoral care a înregistrat lista de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local, poate solicita efectuarea modificărilor în listele respective doar în limita numărului de candidați înregistrați cu 30 de zile până la data alegerilor, și anume: înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat, schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată și retragerea listei de candidați.

Amintim că, mâine, 19 septembrie este ultima zi când un candidat sau un anumit partid poate depune actele pentru funcția de primar sau consilier.

Citeste tot despre: alegeri, candidați, CEC, consilieri, Modificări
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)