Logo Realitatea.md

Cei de la HUAWEI sunt interesați de modelul parcului IT din Moldova

12 Martie 2019, 08:46 // Tech

Reprezentanții companiei Huawei au apreciat modelul parcului IT din Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, aceștia au menționat că sunt interesați de promovarea si implementarea avantajelor parcului IT și în țara lor.

Foto simbol: Alphr.com

„Republica Moldova are un potențial viabil pentru dezvoltarea sectorului TIC. Împreună cu echipa lucrăm la multiple politici de stimulare a sectorului TIC, începând cu infrastructura de comunicații electronice performantă, extinderea centrelor de excelență IT, precum și la Strategia de dezvoltare a industriei tehnologiei informației. Vă invităm să dezvoltați  afacerile în țara noastră, și să beneficiați de oportunitățile oferite în cadrul parcului IT.

Rezidenții acestuia au posibilitatea să obțină un regim special de impozitare, de 7% - impozit unic, rezidență virtuală, mecanism simplificat de administrare și raportare printr-o formă unică, gamă vastă de domenii de activitate inovațională”, a menționat Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei Huawei au menționat că Republica Moldova se numără printre țările care ar putea deveni o platformă de implementare a soluțiilor IT.

Huawei este o companie chineză producătoare de echipamente de telecomunicații și  furnizor global al infrastructurii TIC și al dispozitivelor inteligente. Cu soluții integrate în patru domenii cheie - rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud. În anul 2018 compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari.

Citeste tot despre: digital, Huawei, parcul IT, Republica Moldova, tech
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile