Logo Realitatea.md

Cei mai buni boxeri moldoveni ar putea să nu participe la Mondiale

28 August 2019, 08:15 // SPORT

Cei mai buni boxeri moldoveni ar putea să nu participe la Mondialele din anul curent (7-21 septembrie, Ekaterinburg), a declarat marți, 27 august, pentru Moldpres Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Potrivit lui, noul antrenor al echipei naționale, Igor Untilă nu i-a inclus în lot pe maeștrii internaționali Dumitru Galagoț (63 kg), vicecampion european, Victor Carapcevschi (75 kg), dublu campion al Uniunii Europene, Andrei Zatușevschi (91 kg), medaliat cu bronz la ultima ediție a Campionatelor Mondiale Universitare.

”Este o adevărată bătaie de joc față de acești băieți, sport și asta totul se face cu permisiunea Federației de profil condusă de Vasile Chirtoca pe care l-am criticat în câteva rânduri în ultimul timp, fiindcă nu-s de acord cu atitudinea dumnealui față de unele probleme existente în boxul moldovenesc. În plus, conform regulamentului dreptul de a participa la Mondiale au campionii naționali ai ultimei ediții. Conform datelor mele, cu excepția elevului meu, Alexei Zavatin (plus 91kg), nimeni dintre cei care au fost incluși să participe în septembrie la turneul de la Ekaterinburg nu sunt campioni naționali, iar unii dintre ei nici măcar premianți nu au fost la ediția precedentă. Asta deja este o bătaie de joc la adresa țării, imaginea ei”, a spus el.

Solicitat să dea candidații, componența lotului secretarul Federației, Nicolae Savcov a declarat că ei vor deveni cunoscuți la sfârșitul lunii curente. ”Președintele Federației și noul antrenor al selecționatei o să decidă cine va participa la Mondiale până la sfârșitul lunii. Regulamentul nu va fi încălcat”, a spus el.

Conform ordinului semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Liliana Nicolaescu-Onofrei cu începere de astăzi și până pe 5 septembrie candidații în lotul național (12 sportivi) și 3 antrenori urmează să efectueze la Grimăncăuți un cantonament în vederea participării la Mondiale. În afară de boxerii din localitate, în pregătiri deocamdată nu s-a prezentat nimeni.

Cunoscutul om de afaceri Vasile Chirtoca conduce Federația națională cu începere din 1991. Petru Caduc este cel mai reputat antrenor în istoria boxului moldovenesc. El i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care a devenit și campion european, pe premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean, medaliatul cu bronz la Mondialele Universitare Andrei Zatușevschi. Igor Untilă, ales recent antrenor al lotului național, nu a pregătit nici participant, premiant la Europenele, Mondialele de seniori.

În interviul recent publicat pe site-ul Federației el afirmă că ”în viață nu-i nimic imposibil. Medalia de bronz la Olimpiade este minunat. Dar, noi suntem capabili de mai mult! Noi putem obține și argintul și, de ce nu, chiar și aurul?!”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.5108%
USD USD 17.7719 0.4687%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0068 0.3280%
UAH UAH 0.7293 0.8853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață