Logo Realitatea.md

Cei mai puternici oameni ai planetei s-au salutat la Paris. La ceremonie, a ajuns și președintele Republicii Moldova cu soția sa (FOTO)

12 Noiembrie 2018, 08:35 // În lume

Preşedinţii Rusiei şi Statelor Unite, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, s-au salutat în momentul în care cei doi au ajuns la scena de la Arc de Triomphe de unde au asistat la ceremonia de comemorare a Armistiţiului din 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial, relatează presa internaţională.

Foto: Euronews

„Ceremonia a fost organizată în aşa fel încât nu am putut vorbi. Doar am urmărit ceremonia”, a declarat Putin după ce a fost întrebat dacă a putut discuta cu omologul său american.

Ulterior, preşedintele Rusiei a adăugat că Moscova doreşte restabilirea dialogului cu Statele Unite privind Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat luna trecută retragerea SUA din acest acord.

Preşedintele Trump a acuzat Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987 şi a anunţat în octombrie că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

De asemenea, liderul rus a mai declarat duminică că speră că va avea o întrevedere cu Trump în marja summitului G-20 din Argentina, programat să se desfăşoare între 30 noiembrie şi 1 decembrie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat „naţionalismul” ca fiind „o trădare a patriotismului” într-un discurs cu ocazia comemorării armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial, în prezenţa unor autoproclamaţi lideri naţionalişti, cum ar fi Donald Trump sau Vladimir Putin.

În ajunul Forumului Păcii, care își va începe lucrările la Paris la 11 noiembrie, imediat după ceremoniile comemorative consacrate Centenarului încheierii Primului Război Mondial, a discutat într-o atmosferă informală, cu mai mulți șefi de state și guverne, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, însoțit de soția sa - Galina.

A la veille du Forum de la paix, qui aura lieu à Paris immédiatement après les cérémonies commémoratives consacrées au...

Publicată de Igor Dodon pe Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5146 0.0000%
USD USD 17.4964 0.0000%
RUB RUB 0.2635 0.0000%
RON RON 4.1313 0.0000%
UAH UAH 0.6937 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile