Logo Realitatea.md

Cei mai talentați elevi din Capitală au fost premiați de către municipalitate, pentru fotografiile realizate cu orașul Chișinău (FOTO/VIDEO)

19 Octombrie 2018, 22:04 // Societate

Primăria municipiului Chișinău a premia câștigătorii concursului de fotografie pentru elevi, organizat în perioada 3 septembrie – 1 octombrie de către Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport , cu prilejul celei de-a 582-a aniversări a orașului Chișinău.

Foto: Primăria Chișinău

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, prezent la eveniment, s-a arătat impresionat de fotografiile copiilor dedicate Chişinăului și a promis că lucrările vor fi amplasate pe holul Primăriei până la ediția următoare a concursului, pentru ca funcționarii din cadrul instituției, dar și consilierii municipali să le vadă și să le aprecieze. De asemenea, Ruslan Codreanu, a împărțit diplomele de merit laureaților și le-a urat participanților succese, creativitate și curaj în a spune ceea ce gândesc.

Cele mai reușite lucrări vor fi oferite în dar municipalității și vor fi expuse publicului larg.

Concursul municipal de fotografii s-a desfășurat pe două secţiuni:

- „Şcoala în viaţa mea și viaţa mea în şcoală";

- „Chişinău în viaţa mea și viaţa mea în Chişinău".

Proiectul a avut ca scop promovarea elevilor cu abilităţi artistice, dezvoltarea imaginaţiei, a sensibilității emotive şi a gustului estetic al copiilor, precum şi a dragostei pentru şcoală şi pentru oraşul Chişinău.

Valoarea premiilor pentru elevi este de la 600 până la 1000 de lei. Organizatorii au prevăzut, de asemenea, stimularea și a celorlalți participanți, care nu au reușit să obțină locuri premiante.

La competiţia de fotografie au participat elevi ai claselor a V-a – a XII-a din instituţiile de învăţământ secundar şi extraşcolar din municipiul Chişinău, la două trepte de şcolarizare – gimnaziu şi liceu.

În total, la concurs au fost prezentate 107 lucrări.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0890 -0.2117%
USD USD 17.6890 0.2232%
RUB RUB 0.2781 -0.1795%
RON RON 3.9937 -0.2971%
UAH UAH 0.7229 0.1108%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile