Logo Realitatea.md

Cei o sută de copii, participanți la Programul guvernamental DOR au vizitat Parlamentul de Ziua Independenței (FOTO)

28 August 2018, 12:58 // Actualitate

Parlamentul a găzduit, ieri, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, pe cei 100 de copii, participanți la Programul guvernamental „Diasporă. Origini. Reveniri” (DOR).

Foto: parlament.md

Însoțiți de voluntari, copiii au avut parte de un tur ghidat al clădirii Legislativului, s-au informat despre activitatea deputaților, istoria parlamentarismului, precum și au vizitat Sala Europa, Muzeul Instituției, sala de conferințe de presă și sala de ședințe plenare.

În plenul Parlamentului, oaspeții au vizionat filmulețe despre procesul legislativ, au adresat întrebări și discutat cu funcționarii instituției.

Amintim că, pe parcursul lunii august, Parlamentul a fost vizitat de circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Totodată, în premieră, Legislativul a participat, în acest an, la Congresul Diasporei, ediția a VIII-a.

De menționat că, programul DOR este organizat în fiecare an, în luna august și întrunește 80 de membri ai diasporei din diferite țări și 20 tineri din Republica Moldova. Scopul taberei este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă cu țara de baștină.

De la începutul acestui an, peste 4 500 de persoane au efectuat vizite de informare la Parlamentul Republicii Moldova. Zece la sută din totalul vizitatorilor au fost cetățeni străini. Printre cei mai activi vizitatori ai Parlamentului Republicii Moldova au fost cei din România, Marea Britanie, Spania, Italia, Germania și Portugalia. Parlamentul a fost vizitat și de cetățeni din Chile, Argentina, Mexic și Columbia.

Citeste tot despre: copii, DOR, Parlament, vizită, Ziua Independenței
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile