Logo Realitatea.md

Cei patru "contrabandiști" de la CFM, reținuți de Poliția Română! Detalii uluitoare despre cum furnizau țigări în toată România

20 Februarie 2019, 15:08 // Actualitate

Cei patru angajați ai Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", care au fost prinşi în flagrant, azi dimineaţă, când transportau cu un tren care venea de la Chişinău spre Bucureşti peste 100.000 de pachete de ţigări, au fost reținuți de Poliția Română. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

Foto simbol

Pe acest caz, a fost pornit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Toate produsele au fost ridicate în vederea confiscării polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, iar  cercetările continuă  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

De asemenea, potrivit aceluiași comunicat, Serviciul Securitate Internă al companiei a deschis o anchetă pe acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia vor fi sancționați conform prevederilor Codului Muncii. 

Între timp, în presa din România au apărut detalii uluitoare privind modul în care operau "contrabandiștii" de la CFM.

Potrivit Evz.ro, angajații CFM primeau comenzi de la traficanții din România și aruncau, în locuri bine stabilite, saci cu țigări în toate județele de la intrarea în țară și până în București.

Dragoș Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov a menționat pentru sursa citată că oamenii legii au urcat în trenul "Prietenia" pe traseu și i-au prins în flagrant pe cei patru.

"Ca metodă de lucru vă pot spune că, odată ce trec granița, lucrătorii de la căile ferate din moldova scot țigările ascunse în spații bine camuflate, în toalete și în alte locuri știute de ei, le pun în saci și, pe traseu, le aruncă acolo unde au stabilit cu complicii lor din România", a subliniat Dragoș Ciprian Romanescu.

Complici sunt și conductorii de tren, care în aceste cazuri, încetinesc în locurile prestabilite complicii români.

"Până la destinație, în București, o bună parte dintre țigări sunt furnizate, din mers, pe fereastra trenului. În Capitală, angajații căilor ferate din Republica Moldova se întâlnesc cu cei care au preluat marfa de contrabandă, în diferite locații, precum Carrefor, de exemplu, unde sunt plătiți și primesc alte comenzi", a adăugat Romanescu.

Amintim că azi dimineață au avut loc verificări în trenul Prietenia de pe cursa Chișinău - București. În urma lor, au fost găsite 100 de mii de pachete de țigări de contrabandă. Țigările ar fi urmat să fie comercializate în piețele din municipiul București.

Detalii, în link-ul de mai jos:

Contrabandă de proporții cu trenul de pe cursa Chișinău - București. Ar fi implicați patru angajați de la CFM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile