Logo Realitatea.md

Cel mai valoros start-up românesc primeşte o nouă finanţare de 568 milioane de dolari

01 Mai 2019, 19:00 // În lume

UiPath, un start-up fondat în România în 2015, care a devenit unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa roboţilor software care automatizează diferite activităţi din companii, a primit o finanţare record care evaluează firma la 7 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Foto: siliconangle.com

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath a devenit una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creştere şi una din cele mai valoroase companii de AI software din lume.

Conform anunţului companiei, noua rundă de finanţare este condusă de Coatue, cărora li s-au adăugat Dragoneer, Blackstone, Sands Capital, precum şi fonduri aflate sub consilierea T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A şi Seria B, precum şi CapitalG şi Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat de asemenea la runda prezentă, la fel ca şi alţi investitori din trecut, cum ar fi Madrona Ventures şi Seedcamp.

„Suntem într-un moment hotărâtor. Liderii de afaceri de peste tot în lume îşi sporesc forţa de muncă cu roboţi software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri şi eliberându-şi angajaţii de sarcini repetitive pentru a-şi dedica timpul sarcinilor strategice”, a declarat Daniel Dines, co-fondator şi CEO UiPath.

Printre cei mai noi clienţi ai UiPath se numără American Fidelity, BankUnited, CWT (cunoscut până curând sub numele Carlson Wagonlit Travel), Duracell, Japan Exchange Group (JPX), LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, NTT Communications Corporation, Orange™, Ricoh Company, Ltd., Rogers Communications, Shinsei Bank, Quest Diagnostics, Uber, US Navy, Voya Financial, Virgin Media şi World Fuel Services.

„Creşterea rapidă a companiei din ultimii doi ani este o dovadă a faptului că UiPath transformă felul în care companiile îşi gestionează resursele. RPA oferă o oportunitate enormă companiilor de peste tot din lume care îmbrăţişează inteligenţa artificială şi va facilita o nouă eră a productivităţii, eficienţei şi satisfacţiei la locul de muncă”, a spus Philippe Laffont, fondator al Coatue Management.

La fel ca şi la rundele similare, angajaţii UiPath vor putea să-şi vândă din acţiuni într-o ofertă formală. Acest beneficiu fundamental al angajaţilor este conform cu valorile companiei şi este un exemplu de beneficiu care i-a adjudecat lui UiPath titlul Comparably de unul dintre cele mai bune locuri de muncă în luna martie 2019.

Citeste tot despre: companie, finanțare, Romania, start-up, tech, uipath
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile