Logo Realitatea.md

Cele (1)2 fețe ale lui Dodon. Îl numește „președinte al Transnistriei” pe Vadim Krasnoselski pentru presa de la Tiraspol (FOTO/VIDEO)

28 Iulie 2020, 18:28 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, se pare că are pregătite discursuri și declarații pentru presă diferite atunci când are întrevederi cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, deoarece pentru instituțiile de presă de la Chișinău declară una, iar pentru cele de la Tiraspol cu totul alta.

Foto: Igor Dodon/Facebook

În cadrul întrevederii de astăzi, de la reședința de stat de la Condrița, avută cu liderul separatist din stânga Nistrului, Igor Dodon, l-a numit pentru presa transnistreană drept „președinte al Transnistriei”, pe Vadim Krasnoselski, pe când pe pagina sa de Facebook, dar și pentru mass media de la Chișinău, a spus că „a avut întrevederi cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski”.

De asemenea, precizăm că, până la întrevederea cu Krasnoselski, Dodon numea „cele 37 de posturi ilegal instalate de transnistreni”, însă astăzi deja le numește „posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate”.

Potrivit lui Dodon, discuția cu Krasnoselski s-a axat pe mai multe subiecte de actualitate și care necesită a fi rezolvate în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Am examinat în detaliu implementarea pachetului „Berlin-Plus”. De asemenea, am făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni urmare a răspândirii virusului COVID-19. Astfel, am discutat despre anularea posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale. O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind pregătirile către procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen. Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii.

Am fost unanimi în opinia că este necesar să continuăm dialogul deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei. Am menționat faptul că deopotrivă cu interacțiunile la nivel oficial, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică este activitatea organizațiilor obștești de pe ambele maluri ale Nistrului”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citeste tot despre: Condița, Dodon, fete, întrevedere, Krasnoselski
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile