Logo Realitatea.md

Centrele de Cinematografie din Republica Moldova și România au semnat un acord de colaborare (VIDEO, FOTO)

19 Decembrie 2016, 18:03 // Societate

Centrele Naționale de Cinematografie din Republica Moldova și România au semnat un acord de colaborare. Astfel, instituțiile își propun să desfășoare diverse activități culturale în comun, dar și să facă schimb de experiențe.

Directorul Centrului Național de Cinematografie din Republica Moldova, Valeriu Jereghi, a declarat în acest context că pentru țara noastră este un început nou în acest domeniu și speră ca acest acord să ofere mai multe posibilități de dezvoltare a cinematografie în ambele țări. 

Valeriu Jereghi susține că astfel, cinematografia din Republica Moldova va ajunge la un alt nivel, unul profesionist.

La rândul său, președinta Centrului Național de Cinematografie din România a declarat că datorită acestui acord Republica Moldova și România vor colabora pe mai multe segmente: producție, distribuție, promovare ș.a.

Părțile planifică, ulterior, organizarea unei gale de filme Moldovenești în România și viceversa.

De menționat Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova va fi supus unei expertize privind dezvoltarea capacităților instituționale ale acestuia, din partea experților internaționali, și anume Julien Ezanno, reprezentantul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Imaginii Animate din Franţa şi directorul Institutului Estonian de Film, Edith Sepp, care s-au aflta recent la Chișinău. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile