Logo Realitatea.md

Cercetat pentru un jaf, oamenii legii au descoperit în apartamentul închiriat de un tânăr și alte obiecte sustrase. Riscă între 5 și 7 ani de pușcărie

17 Ianuarie 2020, 16:23 // Societate

Un tânăr de 30 de ani originar dintr-o localitate din raionul Telenești a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu procurorii mun. Chișinău oficiul Ciocana, pentru comiterea unui jaf. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru furt, iar la moment se afla în urmărire penală, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Embed:

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 13 ianuarie, de către proprietara unei locuințe comunicând că un individ a pătruns în apartament și în mod deschis a deposedat-o de bunurile materiale. La locul faptei, proprietara locuinței în vârstă de 68 de ani a comunicat forțelor de ordine că un bărbat a pătruns în apartament și aplicând forța fizică în mod deschis a sustras din locuință un telefon mobil, o mașină de cusut, mijloace bănești și un cărucior pentru invalizi, după care cu bunurile sustrase a plecat într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat constituie circa 2.500 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști și procurori individul a fost identificat și stabilit locul aflării acestuia. În urma perchezițiilor autorizate, în locuința unde acesta temporar închiria au fost depistate bunurile sustrase. Totodată, forțele de ordine au depistat și alte bunuri materiale a căror proviniență bărbatul nu a putut comunica. Acesta a fost escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual-penale și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile