Logo Realitatea.md

Cererea lui Dorin Chirtoacă de recuzare a unui magistrat, RESPINSĂ de Curtea de Apel (VIDEO)

19 August 2016, 10:54 // Actualitate

Azi magistrații Curți de Apel au respins cererea de recuzare a unui judecător, înaintată de către avocatul lui Dorin Chirtoacă, în procesul de examinare a cauzei privind hotărârea Judecătoriei Centru de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei.

„Cererea de recuzare a judecătorului a fost respinsă ca fiind nefondată, precum și ne așteptam. Asta demonstrează că primarul vrea să tergiversese procesul. Ei nu au argumente logice și juridice, ci doar motive inventate și vor ca procesul de colectare a semnăturilor să înceapă mai târziu”, a spus pereședintele grupului de inițiativă, activistul civic, Victor Chironda, după finalizarea ședinței la Curtea de Apel. 

Acesta susține că dosarul privind decizia Judecătoriei Centru de a înregistra grupul de inițiativă urmează a fi examinat în scurt timp. 

„Până Curtea de Apel nu se va pronunța, dacă rămâne în vigoare decizia Judecătoriei Centru, CEC-ul nu ne va permite să începem colectarea semnăturilor”, a spus Victor Chironda.

Menționăm că Judecătoria Centru a înregistrat grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă la data de 1 august, ulterior Dorin Chirtoacă a contestat decizia la Curtea de Apel. 

Citește și:

Victor Chironda: Scrisoare deschisă către Dorin Chirtoacă


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile