Logo Realitatea.md

Cetățenii au protestat împotriva închiderii parcului Orheiland. Partidul ȘOR: Azi, am învins

28 Iunie 2020, 16:06 // Societate

Locuitorii municipiului Orhei, dar și din alte regiuni ale țării, care au mers duminică să viziteze parcul „OrheiLand”, ajutați de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” și de administrația publică locală au învins abuzurile guvernării, care au încercat să închidă în mod ilegal centrul de distracții, după aproape două ore de negocieri cu poliția.

Poliția, în frunte cu șeful-adjunct al Comisariatului de Poliție Orhei au încercat duminică să închidă parcul de distracții, făcând trimitere la o hotărâre a Comisiei Extraordinare Excepționale de Sănătate Publică. Ei însă nu au prezentat niciun document semnat sau publicat în Monitorul Oficial, așa cum cere legea.

Polițiștii au blocat inițial intrarea în parc, dar după ce reprezentanții Partidului ȘOR - deputații Marina Tauber și Igor Himici, reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul de Orhei Pavel Verejanu, dar și simpli cetățeni au contestat acest abuz și au prezentat argumente incontestabile că decizia nu este în vigoare, iar inchiderea parcului este un abuz, oamenii legii au cedat.

„Echipa Partidului „ȘOR”, ca de obicei, a găsit soluții pentru cetățenii noștri. Cetățenii astăzi au învins”, a declarat Marina Tauber.

În aceleași timp, cetățenii au scandat „Victorie” și „Libertate”.

Oamenii au calificat intenția poliției de a închide parcul OrheiLand drept un abuz din partea guvernării lui Dodon, inclusiv pentru că la Chișinău nu au fost luate asemenea măsuri de restricție, Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu fiind deschise.

Poliția să-și facă treaba acolo unde este nevoie de ea - în spațiile închise și aglomerate și în alte zone, au cerut cetățenii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8072 0.6014%
USD USD 16.7171 -0.2685%
RUB RUB 0.2263 -0.4837%
RON RON 4.1000 0.6234%
UAH UAH 0.6058 0.0661%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile