Logo Realitatea.md

(update) Cetățenii din diasporă nu vor fi obligați să-și cumpere polița medicală la intrare în țară. Însă deciziile se schimbă de la o zi la alta!

04 Aprilie 2020, 11:27 // Societate

UPDATE: După lacunele din decizia cu privire la polița medicală, autoritățile au venit cu precizări.

Știrea inițială: Comisia pentru Situații Excepționale a anulat decizia de a obliga cetățenii moldoveni, care se întorc de peste hotare să procure polița de asigurare medicală pentru anul curent. O asemenea decizie a fost luată la data de 31 martie curent, prin adoptarea Dispoziției nr. 10. Este de menționat însă că se iau decizii diferite de la o zi la alta, de asta vă îndemnăm să vă informați din surse oficiale constant.

Astfel, reieșind din această situație, moldovenii care se vor întoarce în țară în următoarea perioadă nu vor mai fi obligați să procure polița de asigurare medicală.

Totuși, în cadrul unei emisiuni televizate de ieri seara, premierul Ion Chicu a anunțat că cetățenii moldoveni, care au revenit de peste hotare, vor fi obligați să-și facă testul la COVID 19 din banii proprii, în laboratoarele private, întrucât cele de stat sunt suprasolicitate.

Potrivit acestuia, la punctele de intrare în țară, ar urma să fie organizate astfel de laboratoare, unde vor fi făcute testele imediat ce pășesc pe pământ moldovenesc. În funcție de rezultatul testului, se vor întreprinde măsurile de rigoare.

CITEȘTE ȘI:

Filip spune că a convins premierul să permită moldovenilor, care vin cu avionul acasă, să achite polița medicală în 3 zile, la fel cum o fac cei care ajung cu mașin

Avocatul Poporului, despre obligarea moldovenilor să-și cumpere polița de asigurare medicală: Sunt cerințe disproporționate în perioada stării de urgență

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile