Logo Realitatea.md

Cetățenii se pot programa online la încă două servicii publice. Pașii necesari pentru a solicita aceste servicii

08 August 2018, 15:55 // Societate

Cetățenii Republicii Moldova se pot programa prealabil și pentru serviciile cadastrale și cele de stare civilă, prestate de Agenția Servicii Publice (ASP), utilizând sistemul informațional „Programare electronică”, la oricare centru multifuncțional.

Foto simbol: azernews.az

Doritorii se pot adresa prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei, telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Programarea este deschisă pentru un termen de trei luni.

Potrivit ASP, pentru a solicita aceste servicii prin intermediul paginii web este necesar de a urma câțiva pași simpli. Inițial se va selecta serviciul dorit, se va indica localitatea și oficiul, iar apoi data și ora. Pentru validarea programării se vor completa câmpurile Nume, Prenume, Telefon și Email.

Completarea incorectă a acestor câmpuri, precum și neconcordanța dintre datele înscrise în formularul de înregistrare și datele persoanei care se prezintă la solicitarea serviciului vor duce la anularea programării. Înregistrarea va fi anulată și în cazul neprezentării la data și ora selectată, fiind necesară o nouă programare pe site-ul ASP în acest sens.

Reamintim că programarea prealabilă la serviciile prestate de Agenție este gratuită. Aceasta asigură accesul prioritar la servicii în afara rândului electronic de așteptare pentru etapa de preluare a comenzii. Pentru celelalte etape, precum achitarea serviciului ș.a. se va respecta rândul din centru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile