Logo Realitatea.md

Cetățean român, condamnat în Moldova la 18 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane, copii și proxenetism

19 Martie 2018, 08:50 // Societate

Patru membri ai unui grup criminal organizat au fost, recent, recunocuţi vinovaţi de comiterea traficului de fiinţe umane, de copii şi proxenetism. Astfel, liderul grupării criminale a fost condamnat la 18 ani de detenţie, iar complicii acestuia - la câte 5 ani de închisoare, cu suspendare.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2014 - 2015, capul grupării, care este cetăţean român, aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, României şi Spaniei, urmărind scopul tragerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei, a creat un grup criminal organizat.

Schema după care acţionau membrii grupării era următoarea: identificau tinere cu o stare materială precară, le perfectau actele, le transportau în Spania, unde le înlesneau practicarea prostituţiei în cîteva cluburi de noapte.

Astfel, în acest interval de timp, prin înşelăciune şi abuz de poziţie de vulnerabilitate, inculpaţii au recrutat opt tinere din Republica Moldova, printre care şi o minoră, cărora le-au procurat bilete la cursa aeriană Chişinău – Barcelona, după care le-au adăpostit şi forţat să se prostitueze timp de 3 luni, în cluburile de noapte din oraşele Tarragona şi Salou din Spania.

Procurorii au pus sechestru pe imobilul şi automobilul utilizat de inculpaţi la comiterea crimelor, în vederea confiscării acestora, însă instanţa a întors imobilul în proprietatea acestora, anulând sechestrul dispus de procurori.

Procurorii au contestat sentinţa, fiind nemulţumiţi de recalificarea faptelor a doi dintre inculpaţi din „trafic de fiinţe umane” în „proxenetism” - articol care prevede o pedeapsă mai blândă. Concomitent, procurorii insistă şi pe confiscarea imobilului utilizat de inculpaţi la comiterea infracţiunilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile