Logo Realitatea.md

Cetăţeancă a Ucrainei trimisă în judecată după ce a înşelat mai mulţi bătrâni din Republica Moldova

26 Noiembrie 2018, 10:39 // Societate

O cetăţeancă a Ucrainei riscă să fie condamnată în Republica Moldova pentru o serie de furturi, jafuri, escrocherii, precum şi trecerea ilegală a frontierei. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

Foto simbol

Inculpata este acuzată de procurori că, în luna august a acestui an, ar fi profitat de neatenţia unor vârstnici pe care, prin înşelăciune, i-ar fi deposedat în total de peste 37 mii lei. Potrivit probelor, femeia ar fi comis trei fapte penale cu mod de operare asemanator pe teritoriul raionului Glodeni. Acesta se recomanda ca fiind din partea copiilor bătrânilor, care munceau peste hotare. Ulterior, urmărind unde victimele îşi păstrau economiile, profita de primul moment de neatenţie din partea acestora şi le însuşea toţi banii, după care dispărea.

Concomitent, potrivit informaţiilor, inculpata ar fi înşelat, în condiţii similare, şi un bătrân din Străşeni, de la care a însuşit 5 mii de lei, pe numele ei fiind pornit un dosar pentru escrocherie.

Totuşi, procurorii nu exclud că victime ale acesteia ar putea exista şi în alte localităţi, pe care le îndeamnă să nu ezite să se adreseze organelor de drept.

Învinuita, în vârstă de 32 de ani, este originară din regiunea Doneţk, nu este angajată în câmpul muncii şi la momentul comiterii crimelor se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, trecând ilegal frontiera de stat prin eludarea de la controlul vamal.

În cadrul audierilor, aceasta şi-a recunoscut parţial vinovăţia în comiterea infracţiunilor imputate, o parte din sumele însuşite fiind recuperate în cadrul percheziţiei corporale a învinuitei.

În prezent, aceasta se află în arest, iar dacă vina ei va fi demonstrată, ea riscă până la 7 ani închisoare.

Citeste tot despre: cetățeancă a Ucrainei, furt, Glodeni, jaf
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile