Logo Realitatea.md

Cetățenii moldoveni și cei români sunt invitați să sărbătorească Revelionul pe marginea râului Prut, prin arborarea unui tricolor de o sută de metri

29 Decembrie 2017, 16:42 // Societate

Mii de cetățeni din România și Republica Moldova sunt așteptați în a doua jumătate a zilei de Revelion în localitatea Fălciu, județul Vaslui, pentru a participa la desfășurarea unui tricolor cu lungimea de o sută de metri, care va acoperi simbolic distanța ce separă cele două state.

Astfel,  autoritățile de poliție și pază a frontierei din România și Republica Moldova au avizat favorabil evenimentul care va avea loc duminică începând cu ora 14:00. Publicul larg este așteptat să sărbătorească în cel mai ingenios mod intrarea în anul 2018, când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri din 1918.

Sub deviza „Români, Petreceți Prutul” sunt așteptați în dreptul podului feroviar peste râul Prut. Locul în care se petrece evenimentul are la rândul său o puternică încărcătură emoțională pentru participanți, fiind unul dintre punctele în care s-au organizat primele Poduri de Flori între România și Republica Moldova, pe data de 6 mai 1990.

„Mișcarea unionistă i-a obișnuit de-a lungul anilor pe simpatizanții Unirii cu evenimente memorabile și mereu ne bucurăm de o largă participare, însă acțiunea de Revelion iese în evidență prin entuziasmul cu care primim confirmări de înscriere la întinderea tricolorului de 100 de metri. Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor fi împreună în noaptea dintre ani, iar prima secundă din Anul Centenar ne va găsi uniți. Mulțumim autorităților de stat de la București și Chișinău pentru colaborarea instituțională”, a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Tricolorul va începe să fie desfășurat de pe malul vasluian al Prutului, urmând să fie preluat dincolo de jumătatea podului de participanții din Republica Moldova. După ce drapelul național va fi din nou împăturit cu respectul cuvenit, unioniștii vor celebra Revelionul printr-un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri artistice de muzică populară și o masă bogată de bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu.

Înscrierile pentru participare se pot face pe platforma online pe www.unire2018.ro.

Citeste tot despre: cetățeni, moldoveni, Revelion, români, tricolor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile