Logo Realitatea.md

CFM confirmă informația prezentată de Lilian Carp, privind comercializarea ilegală de cupru şi aluminiu

29 August 2019, 16:04 // Actualitate

Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind înregistrarea unor cazuri de sustragere şi comercializare ilegală  de cupru şi aluminiu în cadrul unei subdivizuni a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, întreprinderea a venit cu o reacție, confirmând informațiile făcute publice astăzi de către deputatul Lilian Carp.

„Este de datoria noastră să informăm opinia publică că  acum  aproximativ o lună,  conducerea Nodului de cale ferată Bender a informat administraţia CFM despre identificarea unor stocuri de metale neluate la evidenţă şi care ar putea  fi obiectul unor acţiuni mai puţin transparente. Servicul de revizie şi control al magistralei a inspectat subdiviziunea vizată şi a confirmat existenţa unor elemente suspecte pasibile de atenţia şi interesul organelor de drept.

În situaţia dată,  ÎS „Calea Ferată din Moldova” a decis transmiterea informaţiei acumulate către  organele de drept competente, aşa cum caracaterul acţiunilor respective depăşesc clar competenţele  pe care le are.

Declarăm cu toată responsabilitatea că şi în acest caz, ÎS „Calea Ferată din Moldova” a procedat în spiritul deschiderii, transparenţei şi al unei colaborări eficiente cu organele de drept în vederea contracărării oricăror tentative de sustragere şi înstrăinare a bunurilor statului”, se arată în nota informativă a CFM.  

Amintim că, astăzi, deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a dezvăluit o schemă de la CFM prin care vagoane cu metale colorate sunt declarate ca fiind goale în documentația contabilă, ca ulterior, aceste metale – aluminiu și cupru să fie într-un fel sau altul furate tot de către unii angajați ai întreprinderii.

CITEȘTE ȘI:

Probă video privind schema de comercializare a metalelor colorate de la CFM (VIDEO)

Un deputat face publice schemele ilegale de comercializare a metatului colorat de către angajații CFM (VIDEO)

Citeste tot despre: aluminiu, CFM, cupru, Lilian Carp, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile