Logo Realitatea.md

Challenge-ul lansat de un candidat la șefia capitalei. Vezi cum te provoacă „să lupți” cu problemele orașului (VIDEO)

01 Octombrie 2019, 17:17 // Stiri

Candidatul la funcția de priamar al municipiului Chișinău, care te îndeamnă să zâmbești în aceste alegeri locale, Dumitru Țîra, a lansat astăzi un challenge împreună cu echipa „Zâmbește, e gratis. Votează, e important”.

Este vorba despre un challenge prin care provoacă oamenii să facă un selfie în momentul în care merg în microbuzul plin, aglomerat și să îl distribuie ulterior pe rețelele sociale cu hashtag-urile #voteazaeimportant, #amplatit.

„În fiecare zi, locuitorii orașului Chișinău și ai suburbiilor călătoresc cu transportul public. Îmbulzeala, mirosul neplăcut, unități de transport neadaptate sunt doar câteva provocări pe care locuitorii municipiului sunt nevoiți să le înfrunte zi de zi. Pentru cei care promit și nu fac nimic, o călătorie cu microbuzul ar fi foarte utilă. Haideți să le amintim celor care își asumă merite pentru transportul public că pentru asta noi deja am plătit taxe și nu am primit ce merităm.”, se arată în comunicatul echipei candidatului.

Despre candidat

Dumitru Țîra este locuitor al orașului Chișinău.  A studiat jurisprudența la USM și economia la ASEM, unde a făcut și masterat în administrarea afacerilor. A lucrat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde a reprezentat Republica Moldova în relațiile cu Consiliul Europei, cu Uniunea Europeană, iar în ultimii ani a fost director politic pentru colaborarea țării noastre în regiunea Europei Centrale, Europei de Sud-Est, bazinul Mării Negre și GUAM.

A creat și condus grupul de presă Publika până în 2013, iar în 2014 a construit grupul Realitatea. În total a construit două televiziuni, două radiouri și 14 portaluri de știri, prin asta oferind mai mult de 600 de locuri de muncă.  A reușit să creeze un parteneriat între CNN și prima televiziune de știri din Moldova, iar în 2018 a scris Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale. Din 2017 este membru din partea societății civile al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

A refuzat de două ori funcția de ambasador, inclusiv la ONU, fiind prea ocupat la Ministerul de Externe și a fost director politic în 5 preșidenții ale Republicii Moldova la organizații regionale.

Pentru sârguința și efortul de aderare ale Republicii Moldova la sistemul preferențial de comerț cu UE – GSP Plus, a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar pentru coordonarea reformei organizației Inițiativa Central Europeană, a fost decorat la nivel internațional cu medalia de onoare a ICE.

Citeste tot despre: alegeri, Challenge, Chisinau, Dumitru Țîra
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile