Logo Realitatea.md

Chicu, despre video-ul cu profesorul și alegerile prezidențiale: „Politicul nu are ce căuta în școli”

23 Septembrie 2020, 15:42 // Politica

Video-ul scandalos în care un profesor de educație fizica din cadrul unui liceu de la Ocnița le-ar vorbi unor elevi despre politică a fost adus în discuție de prim-ministrul Ion Chicu în ședința Guvernului de azi, 23 septembrie. Șeful Cabinetului de miniștri a condamnat gestul și a îndemnat cadrele didactice să-și exercite exercitățile de bază. „Politicul nu are ce căuta în școli”, a punctat aceasta.

Potrivit canalelor de Telegram, pe care a apărut video-ul, profesorul pe nume B.C. le-ar fi dat de înțeles elevilor că trebuie să iasă la vot, ceea ce ar sugera că ar fi vorba de cei din clase de a XII-a, și să facă alegerea în favoarea candidatei PAS, Maia Sandu.

Click pe video-ul de mai jos:

Embed:

Nu se cunoaște dacă video-ul este autentic. În plus, administrația liceului nu a venit cu vreo reacție până la ora publicării știrii.

„Salut și susțin măsurile întreprinse de Ministerul Educației pentru a diminua implicarea școlilor în procesele politice și îngrădirea copiilor de aceste imixtiuni politice. Politicul nu are ce căuta în școli. Azi, avem un caz ieșit din comun, cu performanța unui pedagog din Ocnița care încalcă, în opinia noastră, orice cod posibil, nemaivorbind de limbajul pe care-l utilizează. Vă rog să analizați situațiile. Să întreprindeți toate măsurile”, l-a anunțat Ion Chicu pe ministrul Educației, Igor Șarov.

Cu ceva timp înainte, candidata PAS, Maia Sandu, întrebată ce părere are despre video-ul scandalos, a răspuns că nu l-a văzut. „N-am auzit așa ceva. De fapt, Dodon folosește resursele statului ca să-și facă campanie și pe poze se vede cum își face, fotografiindu-se alături de copii”.

Este de menționat că anume atunci când Igor Dodon, candidatul independent, or neoficial al PSRM a mers cu vizite prin școli și a discutat cu elevii, fără mască, ministrul Igor Șarov a emis un ordin prin care a interzis activitățile politice în instituțiile de învățământ. Atunci, șeful statului l-a amenințat cu demisia.

CITEȘTE ȘI:

(doc) Ce reacție a avut Dodon, după ce a văzut ordinul ministrului Educației prin care a interzis activitățile politice în școli

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile