Logo Realitatea.md

Chicu, pe Facebook, deși e așteptat în PMAN: A strica ușile Guvernului nu e dovadă de patriotism - e dovada că detești edificiile țării

02 Martie 2020, 14:27 // Politica

În timp ce protestatarii așteaptă ieșirea lui Ion Chicu în fața Guvernului sau cer să fie lăsați să intre în clădire, dar cu condiția de a fi însoțiți de presă, premierul are timp de postări pe pagina sa de Facebook. Acesta însă divizează veteranii între cei care „au fost astăzi alături de autoritățile Republicii Moldova, pentru a aduce un omagiu eroilor” și un „grup de protestatari” care „s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republcii Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială”.

„Ziua de 2 Martie este ziua comemorării celor căzuți în luptele de pe Nistru, este ziua celor care au luptat pentru Patrie. Este ziua reflecțiilor profunde și îndurerate despre trecut și totodată a declarațiilor încurajatoare despre viitor. Apreciez faptul că majoritatea absolută a veteranilor de război au fost astăzi alături de autoritățile Republicii Moldova, pentru a aduce un omagiu eroilor. Am ținut cu toții minutul de reculegere în memoria lor”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook, acum câteva minute, timp în care afară, în fața clădirii Guvernului, mai mulți veterani solicitau ca premierul să iasă în fața lor.

„Am fost bucuros să aflu că veteranii au apreciat gestul nostru, că ei doresc stabilitate și bunăstare pentru Moldova și sunt sincer convinși că într-un final se va produce reîntregirea teritorială a Republicii Moldova”, a mai scris Chicu după de a enumerat acțiunile guvernării în favoarea veteranilor de pe Nistru.

„În același timp, suntem cu toții mâhniți de acțiunea plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari și prin instigarea la ură și violență în această zi sfântă pentru țară. A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova.

Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republicii Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială. Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit.

Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în conciliere și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială”, a conchis Chicu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile